Denk jezelf gezond


Gepubliceerd in Paravisie (November 2020)


Jezelf gezond denken. Kan dat? Mind over matter is wellicht een bekende term- met je gedachte materie beïnvloeden. Bijvoorbeeld door positieve gedachten naar water te sturen zoals Professor Masuro Emoto eerder heeft bewezen. Materie veranderen met positieve of negatieve gedachten. De kracht van je gedachten dus.

Door positieve, mooie gedachten naar water te zenden ontstonden de meest prachtige vormen in de moleculaire structuur van het bevriezende water- ook het opschrijven van woorden was effectief, en muziek (klassieke muziek voornamelijk, zoals bijvoorbeeld de symfonieën van Mozart.)

Wanneer er negatieve of boze woorden werden gesproken veranderde de kristallen in een onherkenbare, vormeloze massa.

Ik haal dit aan, omdat water, waar wij voor meer dan 70 procent uit bestaan (!) resoneert op positieve woorden en gedachten. Realiseer je wat dit met jouw cellen kan doen!Een prachtig positief gevormd ijskristal


Hiermee kunnen we een grote stap in onze fysieke gezondheid zetten-

Vandaag is het ook de vraag: Kan je jezelf gezond denken? De overige procenten in dit artikel. Wij, als mens hebben het vermogen om met onze gedachten en energie (meditatie, breintraining-mindfluness) ons eigen brein her-programmeren en upgraden.

We kunnen oude denkpatronen herkennen en doorbreken en door betere patronen te installeren. Je brein is niet vast en onveranderlijk, maar dynamisch en veranderlijk. Je brein staat open voor suggesties zeg maar.Iedere keer wanneer je iets nieuws leert, verandert de structuur van je brein. Hetzelfde geldt voor het denken van gedachten. Neuroplasticiteit is de term voor dit vermogen-


Niets staat vast, ook je brein niet!

Laten we dit even onderzoeken.

Ons bewustzijn, onze mind- bestuurt onze mechanismes, onze instincten, ons handelen, ons vermogen tot ademen- al onze lichaamsfuncties, seks. Het komt allemaal uit onze mind.

Ons brein coördineert, stuurt bij, waarschuwt en grijpt in.

Dit is ons bewustzijn. Rationeel en Analytisch.

Nu hebben we natuurlijk ook ons onderbewustzijn- volgens Ho’o ponopono ook wel bekend als ons innerlijk kind aangezien dit bewustzijn veelal gevormd wordt voor ons 11e levensjaar.

Ons onderbewustzijn, en hier schreef ik ooit al eens over- is verantwoordelijk voor de beïnvloeding van ons brein. En in ons onderbewustzijn is al duidelijk welke stappen we nemen voordat we ons hier zelfs al bewust van zijn. In de energie van je onderbewustzijn ligt je angst, je blokkades en je ervaringen tot nu toe. Ook heftige emotionele gebeurtenissen en trauma’s, rouw en verdriet zijn in energie opgeslagen in je onderbewustzijn. Hoera. Doordat je brein het onderscheid tussen waarheid en fictie niet kan maken, beïnvloed deze energie een groot gedeelte van je mindset en handelen.

Door ervaringen in het nu- activeren we een reactie van eerder waarin we eenzelfde pijn hebben ervaren en associëren we direct met de bron van die pijn in ons onderbewustzijn. Alle alarmsignalen gaan dan af in je mind om je zo gauw als kan uit die situatie te krijgen. Safety first.

Toch, misschien is het nu niet zo vreselijk. Maar ervaren we het wel zo aangezien we de opgeslagen energie direct raken. Je eigen energie, je fysieke energie zakt vrijwel direct en je voelt je slechter dan wellicht noodzakelijk in dit moment.

In ons leven zijn er een x aantal fysieke ervaringen die we doormaken. Die we ook door moeten maken. Dit is het doel van ons bestaan hier op aarde. We hebben een missie en die moeten we uitvoeren. De meeste missies gaan over voelen en ervaren. Doorleven- omhelzen van de aardse ervaringen.

En zo is het onvermijdelijk om zonder schade, deuken en kneuzingen door het leven te gaan. Soms ervaren we fysieke uitdagingen, soms emotionele, soms sociale.

Het zuiver voelen en ervaren van het moment (mindful) is belangrijk voor mentale programmering Herkennen wat in het nu speelt en wat er aan ruis bijkomt. Van je eigen onderbewustzijn of van anderen op je pad die kunnen versterken en verzachten, afhankelijk van intenties en hun rol in jouw missie.

Ik heb nog een uitstapje, het is een belangrijke. We hebben ook een hoger bewustzijn. Dit is het bewustzijn waarmee we werken wanneer we intune zijn met spirituele energie. Met de bron. En met onze prachtige unieke ziel en vonk van spirit.

Ons hoger bewustzijn geeft zuivere informatie door voor ons beste leven, onze meest gezonde leven- in een hogere frequentie. Om deze informatie zuiver te ontvangen is het belangrijk dat je je afstemt op de hogere frequentie van je hogere zelf.

Hoe?

Hoe her-programmeer je jezelf wanneer je pijn hebt? Wanneer je ziek bent en al je aandacht naar pijnbestrijding of herstel moet gaan? Wanneer je zenuwen en systeem overlopen met angst, pijn en verdriet?

Redelijke vragen wanneer je chronisch of ernstig ziek bent.

Kan je jezelf dan ook gezond denken? In sommige gevallen zeker! En voor sommigen is het gezonder- comfortabeler…Het is per persoon verschillend, net als onze ervaringen en emoties.

Alles dat we ervaren is gekleurd door onze perceptie.

Hoe we omgaan met pijn, hoe we omgaan met fysiek ongemak- het is gekleurd door ons brein , eerdere ervaringen en vastgezette pijn en angsten.


Via onze gedachten en onze mind hebben we de mogelijkheid ons gevoel van balans en comfort te genereren.

Gezond zijn is een staat waarin we ons goed voelen, fysiek, mentaal en emotioneel. We ervaren een gevoel van balans. Dit is afhankelijk van de manier waarop ons brein omgaat met de uitdagingen en ervaringen van het leven- op de meest effectieve manier, want zo is ons brein.

Ons brein is geprogrammeerd door onze opvoeders, onze beïnvloeders, ons sociaal netwerk, onze liefdes, onze keuzes en hoe we onszelf hebben geleerd met het leven om te gaan. We hebben onszelf ook geprogrammeerd. Onbewust natuurlijk.

We associëren er druk op los- die energie die we daarmee aanraken gaat ins ons lijf zitten.

Hoofdpijn van verdriet, buikpijn van spanning- stramme gewrichten omdat je energie niet stroomt- Knarsen omdat je jezelf weer onbelangrijk hebt gemaakt voor een ander.

Fysieke reacties op ervaringen.


Om de relatie tussen onze staat van bewustzijn en ons lijf te verbeteren is het belangrijk dat we onszelf leren her-programmeren.

Om een manier te vinden om gedachten van welbevinden, balans, en gezond-zijn te genereren.

Via hypnose, trancehealing en/of cognitieve trainingen kun je de bron van je pijn lokaliseren en blokkades opheffen.

Maar ook via Mantra’s- krachtwoorden- transcendentale meditaties-

En die zijn binnen handbereik. Met een aantal simpele technieken die je zelf kan doen- kan je je energie beïnvloeden- op een positieve manier!


Stap 1

Leer jezelf weer om jouw taal te spreken. En spreek naar en over jezelf in liefde. In zachtheid. In positieve krachtige woorden. Bijvoorbeeld door positieve affirmaties. Hiermee verander je je gedachten en- maak je mooie energetische kristallen in en om je fysieke lijf. (de kracht van positieve woorden- denk aan het water)


Affirmaties helpen je mindset te verbeteren, het is geen tovermiddel maar wanneer je jezelf traint om vanuit een realistische affirmatie je processen in te gaan, dan is dit bevorderlijk voor je zelfbeeld, je perceptie van de wereld en ervaringen en helpt het je onbevangen te zien en voelen wat er is…niet wat je denkt dat er is. En, nog belangrijker; met positieve affirmaties kan je je mind programmeren.


Een affirmatie is dus een korte, krachtige, bewuste en positieve verklaring en vaststelling die je opslaat in je systeem.

Je herhaalt een affirmatie vaak meerdere malen en meerdere keren op een dag. Je kunt dit hardop doen, of in jezelf.


Voorbeelden van affirmaties- en ik richt me in dit artikel dus even op gezondheid-

Ik ben heel, ik ben gezond, ik ben gelukkig

Ik voel me sterk en gezond

Ik ben in balans, ik ben ontspannen, ik ben gelukkig

Herhaal dit een aantal malen in de ochtend of vaker wanneer je voelt dat dit goed is voor jou.


Stap 2

De kunst ligt verborgen in het jezelf toestaan op de staat van Nu afstemmen- ik noem dit altijd je onbevangen staat. Daarnaast is het belangrijk dat je luistert naar je lijf, je brein en de signalen die je ontvangt. Ook hier heb je die staat van Nu nodig. Durf te kijken naar de situatie zoals deze is, zuiver en puur. En voel wat het met je doet. Wat er gebeurt in je lijf, je emoties of je energie.

Hierdoor ben je bewust en actief betrokken bij je processen. Bij je ervaringen. Deze staat van Nu bereik je door meditatie, yoga en diepe ontspanning- wandelen in de natuur en het regelmatig opschonen van je energie-


Ik deel graag de volgende meditatie met je:

https://soundcloud.com/diane-holzhausen/centerenmp3

Via deze meditatie leer je jezelf te centeren.


Stap 3

Hierna herhaal je een positief woord of korte zin als een mantra- die resoneert met al je vormen van zijn. Onbewust, bewust en je hogere zelf. De mantra die het meest resoneert of je energie activeert wanneer je deze leest- is voor jou. Vertrouw op je eigen signalen.

Herhaal je mantra gedurende 10-20 minuten- als je wat onrustig bent doe het dan langer.

Ook bij pijn, bij ongemak, verdriet, negatieve patronen of gedachten herhaal je je mantra, in gedachten of hardop.

De meest gebruikte en bekende Mantra’s:


Ohm of Aum

Het is, zal zijn of zal worden

Een mantra om je vibratie te verhogen


Ham-Sah of So-ham

Ik ben hij/zij/het

Ik ben een met het universum


Ohm Shanti Shanti

Vrede in hart mind en ziel


Ik hou van jou, het spijt me, vergeef me alsjeblieft, dankjewel

I love you, I’m sorry, Please forgive me , Thank You

Ho’o’ponopono voor het opschonen van negativiteit in en uit ons onderbewustzijn en het loskomen van blokkades, voor onszelf en de wereld


Ik ben liefde

I Am Love- krachtige moderne mantra voor zelfliefde en tegen angst


Zelf je mantra kiezen is ook heel krachtig! Kies een woord of zin die voor jou kracht, gezondheid en liefde omvat- dit kan ook een woord in een andere taal zijn- Zoals:

Ou te malosi ai- Ik ben sterk- in het Samoaans

Het kan ook een zin zijn uit een nummer die je graag luistert-

“I’m a firework! (Katy Perry)” “Love is Love (Culture Club)” “Shine (Take That)”

“Walking on sunshine (Katrina and the Waves)”


Het is jouw energie, jouw Mantra!


Met deze stappen help je je brein jou te leidden naar het pad van gezond-zijn. Je maakt jezelf ontvankelijk voor energie van de bron- (door sommige het universum genoemd, of de kosmos- door andere de hemel of spiritueel wereld) Hiermee stel je jezelf open voor balans. Je leert het te herkennen. Je verandert de manier waarop je ervaart- en hierdoor veranderen je ervaringen.

Je kan dit. Zeg mij maar na:

-Ik geloof in mezelf-


Mind over matter-


Lieve groet

Diane
Words By Diane

www.zesdeelement.nl

Diane Holzhausen